Na vsebino

Moder stol - nekdo misli nate

Danes, na mednarodni dan otrokovih pravic, smo učenci 3. b razreda OŠ Semič obeležili z obiskom OŠ Slava Raškaj iz Ozlja v Republiki Hrvaški. Z vključitvijo v Unesco projekt Moder stol - nekdo misli nate, smo obojestransko potrdili prijateljstvo, povezali in utrdili sočutje do človeka ter pokazali zavest združiti se na nacionalni ravni.

Z modro barvo, ki simbolizira nebo nad nami, hrepeni po tistem kar je visoko, zrelo, preprosto modro in rumeno barvo, ki predstavlja sonce, ki nas greje tudi v dežju, smo iz starega lesena stola ustvarili poseben stol za naše sovrstnike iz OŠ Ozalj.

S šolskim kombijem smo se zjutraj odpeljali proti Ozlju kjer so nas pred šolo veselo pričakali učenci, ravnateljica in razredničarka. Po prijaznem sprejemu in spoznavanju novih prijateljev so nas pogostili z okusno malico. Sledila je izmenjava modrih stolov izpisanih z besedami, ki jih znajo ustvariti otroci prežeti z ljubeznijo, spoštovanjem in idejami za lepši in mirnejši svet. Kot njihovi gosti smo bili deležni tudi ogleda kraja, ki leži ob čudoviti Kolpi s hidroelektrarno in starega gradu, ki krasi vrh hriba nad reko. Pri vhodu v grad nas je pričakal kustos muzeja in nas popeljal skozi preteklost plemičev Zrinski in Frankopan ter nam v muzejski zbirki predstavil življenje nekoč. Doživet obisk smo ob obzidju zaključili s sladkanjem, igro in obljubo, da se kmalu srečamo v Semiču.Stola bosta ponosna v njihovi in naši učilnici šepetala: " Usedi se, bodi vesel, saj veš, da mislim nate."

Tudi njihova šola je obeležila mednarodno sodelovanje med našima šolama http://os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr/

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj