Na vsebino

Moj domači kruh - Ansambel Andreja Bajuka

V letošnjem letu smo se vam do sedaj predstavili s štirimi videospoti. Prvi spot s pesmijo Obriši solze je nastal v sodelovanju s Tamburaško skupino Melos, ki prav tako prihaja iz Bele krajine. Nato smo posneli hudomušno polko Vse je res, sledil je tretji video Dekle pod staro vrbo in pred kratkim je nastal instrumentalni valček z naslovom Valček za Nino. Vse kadre za snemanje smo izbrali v naši prelepi Beli krajini.

Konec poletja je vodja ansambla Andrej Bajuk pripravil novo skladbo, katera je nastala po zgodbi Mojce Kramarič iz Rosalnic pri Metliki. Melodijo za valček Moj domači kruh je napisal Andrej Bajuk, besedilo pa Matej Trstenjak. Ko so člani ansambla Andrej Bajuk, Simon Bajuk, Viviana Kukar in Jože Muc posneli pesem v snemalnem studiu pri Andreju, je začel nastajati še scenarij za videospot. Besedilo pesmi govori o nauku peke kruha ljubeče matere.

Lokacijo snemanja smo izbrali pri Mojci Kramarič, v čudovitem ambientu, kjer obiskovalce popelje skozi zgodbo kruha. V igranem delo nastopata Nina Bajuk in Jan Bajuk. Scenarij in video je delo Simona Bajuka in Produkcijske hiše Bajuk. Pesem vam predstavljamo v predbožičnem času, ko se zbere družina ob mizi, si kaj dobrega poje in si zaželi vse dobro v prihajajočem se letu.

Skladbi lahko prisluhnete na povezavi TUKAJ.

Vse dobro vam želi Ansambel Andreja Bajuka in srečno v letu 2021!

Vir: Ansambel Andreja Bajuka

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj