Na vsebino

Moj prvi kamišibaj in snemanje predstav

V Knjižnici Črnomelj nam je korona že drugič zagodla pri belokranjskem kamišibaj festivalu, ki bi ga letos v marcu skupaj s KUD Zlato skledico in JSKD OI Črnomelj organizirali že sedmič. V lanskem letu nam je uspelo do konca izpeljati le delavnico Moj prvi kamišibaj, na kateri je nastalo kar nekaj novih predstav otrok in tudi odraslih.

Želeli smo jih pokazati na letošnjem festivalu, pa ga zaradi virusa ponovno ni bilo moč izpeljati.

Zato smo se odločili, da predstave posnamemo. Včeraj smo se dobili v knjižnici in s pomočjo snemalcev Robija in Martina posneli sedem predstav, ki si jih boste lahko ogledali v kratkem na Facebook strani naše knjižnice.

Kamišibaj je majhna umetniška forma, primerna za majhne skupine gledalcev. Doživeti kamišibaj je najlepše v živo, saj takrat med kamišibajkarjem in gledalci steče posebna energija. Ta energija prav gotovo ne bo ista iz ekranov, videli pa boste vso ljubezen in ves trud, ki ga je vsak kamišibajkar posebej vložil v svojo zgodbo.

Ti posnetki naj bodo darilo za nas in nagrada za njih. Da bomo lahko večkrat pogledali zgodbe in si z njimi bogatili življenje in lepšali trenutke.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj