Na vsebino

Moja dežela – lepa in gostoljubna: glasujte za belokranjske favorite

Čredniška pot po Poljanski dolini ob Kolpi.
Čredniška pot po Poljanski dolini ob Kolpi.

Na spletni strani Turistične zveze Slovenije (TZS) se je začelo spletno glasovanje v okviru natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna. Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt spodbuja sodelovanje in povezovanje prebivalstva pri varovanju, ohranjanju in urejanju naravnih vrednot in kulturne dediščine s turizmom.

Strokovna komisija TZS bo do sredine septembra Slovenijo prečesala po dolgem in počez, v tem času pa lahko tudi vi oddate svoj glas za tiste slovenske kraje, ki so se vam najbolj usedli v srce. Tista mesta, kraji, tematska pot,… ki bodo prejeli največ vaših glasov, bodo prejeli posebno priznanje za NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši kraj po izboru ljudstva.

V kategoriji srednjih mest lahko glasujete za Črnomelj, v kategoriji manjših mest za Metliko, v kategoriji kampov lahko glas oddate za Camping Bela krajina in Kamp Kolpa Vinica, v kategoriji naj tematske poti pa sta nominirani nedavno odprta učna pot Kučar – Kolpa ter Čredniška pot po Poljanski dolini ob Kolpi.

Glasovanje bo potekalo do vključno 9. septembra.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj