Na vsebino

Most na Žagarce

Most preko reke Lahinje se nahaja pod vasjo Čudno selo. Lokacija ni zelo znana, a vseeno ponuja čudovite poglede na zeleno pokrajino po kateri je Bela krajina znana. Most je zgrajen iz betonske in lesene konstrukcije. Prehod skozi je mogoč samo peš ali s kolesom. Vodi na dolg travnik ob levem bregu Lahinje. Na drugi strani se tudi nahaja manjša koča.

Lahinja je dokaj plitva na tem mestu in dolga vodna trava lahko zavzame velik del struge. Levi breg je več ali manj raven, trava je tudi redno košena za seno. Desni breg je večinoma gozd in bolj težko prehoden. Malo pred mostom je zgrajen manjši jez s katerim so še dodatno upočasnili reko, a so tudi dvignili njeno površino, saj je Lahinja zelo »lena« reka. Ribiči redno prihajajo na to mesto ravno zaradi ravnega travnika na levem bregu. Grmovje na bregovih tudi ponuja odličen življenjski prostor za mnoge ribe, insekte ter druge živali.

Vir: Odkrijte Belo krajino
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj