Na vsebino

Mravljice pomagajo živalim

Skupina Mravljice je včeraj v okviru internega projekta "Pomagajmo zapuščenim živalim v zavetišču Turk" z vzgojiteljicami predala hrano in opremo Zavetišču Turk na Zajčjem Vrhu pri Stopičah. Vsega, tako hrane za muce in kužke kot tudi opreme in igrač je bilo ogromno. Otroci so si lahko ogledali zapuščene kužke v njihovih boksih in slišali žalostne usode nekaterih. Prav nobena žival, ki biva v zavetišču, nima lepe zgodbe, je samo dokaz sprevrženosti, malomarnosti in tudi nevednosti ljudi, ki živali smatrajo za bitja brez duše, čustev in razuma.
Pomagali smo vsi. Vi, kot starši naših otrok, mi, zaposleni, ki imamo prav tako čut do vseh s katerimi delimo naš življenjski prostor in vemo, da moramo tudi otroke spodbujati k empatiji, čustvovanju, strpnosti in prijaznosti do vseh živih bitij.
Zato v imenu nas vseh in celotnega zavetišča ter njenih "prebivalcev", velika HVALA. Tudi z našo pomočjo bo njihov vsak dan lepši in popolnejši.

Vir: Enota vrtec Sonček iz Semiča
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj