Na vsebino

Muzejska hiša Semič

Ste vedeli, da je bila današnja Muzejska hiša Semič dolgo časa šola, kasneje pošta in zdravstvena postaja? Stavba v trškem središču Semiča je sicer stara že več kot 180 let.

Na podstrešju muzejske hiše je postavljena stalna razstava Center narave Bele krajine. V pritličju muzeja se nahaja krajevna muzejska zbirka "Semič v dvajsetih slikah", ki obiskovalcem razkrije zgodovino Semič in okoliških krajev, ter življenje njihovih prebivalcev od prazgodovine do konca druge svetovne vojne. V pritličju se nahaja tudi pisarna TIC-a Semič.

V kleti muzeja je ambientalno predstavljena vinogradniška zbirka s prostorom za degustacije. Prikazana je notranjščina nekdanje belokranjske zidanice iz časa, ko je v njej dihal zgolj les, ko še ni bilo v kleti predmetov iz plastike in jekla, ter drugih pripomočkov modernega časa.

Danes v njej domujejo Center narave Bele krajine, krajevna muzejska zbirka "Semič v dvajsetih slikah", vinogradniška zbirka, degustacijska klet in TIC Semič.

Vir: Občina Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj