Na vsebino

Na Gačah snežni topovi delajo s polno paro

Foto: RTC Gače
Foto: RTC Gače

V večjem delu države je bilo davi najbolj mrzlo jutro te zime. Ob 7. uri so bile po državi temperature večinoma med minus šest in minus deset stopinjami Celzija. Najnižje temperature so bile izmerjene v Babnem Polju minus 13 in v Novi vasi na Blokah minus 12 stopinj Celzija.

Mrzlega vremena in nedavne snežne pošiljke na višje ležečih območjih se veselijo predvsem na smučiščih, saj nizke temperature, ki naj bi po napovedih vremenoslovcev vztrajale še do konca tedna, omogočajo intenzivno zasneževanje prog. Snežni topovi delujejo skozi ves dan tudi na dolenjsko-belokranjskem smučišču Gače, kjer upajo, da bo zima še naprej kazala zobe in bodo uspeli pripraviti kvalitetno ter debelo snežno podlago. Ta je po podatkih spletne strani smučišča tam trenutno debela 20 centimetrov.

Na Gačah tako predvidevajo, da bodo naprave zagnali prihodnji teden, točen datum otvoritve smučišča, pa bodo še sporočili. Bo pa že ta konec tedna možno sankanje, prav tako bodo odprli tudi gostinstvo Gače. Aktualne razmere na smučišču lahko spremljate tudi v živo na dnu spletne strani Radia Odeon.

Vremenoslovci sicer napovedujejo, da bo od nedelje mraz popustil in v prihodnjem tednu naj bi bile temperature večinoma ves čas nad ničlo. Prve padavine so na vidiku proti sredini prihodnjega tedna, bo pa to po nižinah najverjetneje rahel dež.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj