Na vsebino

Projekt Medgeneracijski vrt uspešen

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Mladinski center BIT in Knjižnica Črnomelj so bili s prijavo projekta Medgeneracijski vrt uspešni na javnem pozivu za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Dolenjska in Bela krajina v letu 2016, ki je sofinancirana s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Z omenjeno operacijo si želijo doseči pozitiven učinek za vse prebivalce belokranjskih občin, še posebej za ranljive skupine otrok, mladih, žensk, starejših in oseb s posebnimi potrebami. »Z ureditvijo vrta in dogodki ter delavnicami bomo ustvarili pogoje, ki bodo spodbujali socialno vključenost in sobivanje v naravi za skupine z manj priložnostmi, spodbujali med mladimi izkustveno učenje v naravi, omogočili prenos znanja ter medgeneracijsko sodelovanje za aktivno staranje starejšega prebivalstva, spodbujali bomo tudi ekološko ozaveščenost in sobivanje z naravo,« so zapisali.

Poleg tega bodo s preureditvijo javne površine v medgeneracijski vrt z vso načrtovano opremo, povečali število urejenih skupnih površin v Črnomlju, dvignili kakovost življenja prebivalcev ter s tem prispevali k dolgoročni koristi in kvaliteti življenja lokalnega prebivalstva. »Z delavnicami in drugimi dogodki v času operacije bomo ustvarjali pogoje za večjo socialno vključenost skupin z manj priložnostmi in spodbujali medgeneracijsko druženje in učenje,« še poudarjajo partnerji projekta.

Za to poletje so na medgeneracijskem vrtu pripravili vrsto zanimivih dogodkov in aktivnosti, zato vas vabijo, da se jim pridružite.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj