Na vsebino

Leto polno dogodivščin in novih znanj

Z zaključkom šolskega leta so se na OŠ Milke Šobar Nataše Črnomelj zaključile tudi dejavnosti v okviru projekta Program dodatnega usposabljanja – PDU. Učenci so bili skozi leto vključeni v različne dejavnosti v okviru treh različnih Modulov.

V okviru Modula 5 (Pomoč pri samooskrbi s sadjem in zelenjavo ter gospodinjska opravila) so tako pekli razna peciva, pripravljali različne pogostitve in zajtrke ter skrbeli za šolski vrt in gredice. V mesecu maju in juniju so iz šolskega vrta pobirali prve pridelke in iz njih pripravili okusne jedi. V zimskih mesecih so obiskali delavnici zunanjih izvajalcev - Uporabnost medu in peka medenjakov (Medeni butik Bibi) ter Peka perec (Center biotehnike in turizma Grm, Novo mesto).

V okviru Modula 3 (Sodelovanje v obrtnih storitvah) so učenci obiskali belokranjska podjetja Tomplast iz Semiča, Kmetijsko zadrugo iz Metlike in Esol iz Črnomlja ter spoznali želene in možne poklice. Dve učenki sta redno obiskovali delavnico Pomoč v dnevnem centru Doma starejših občanov Črnomelj.

V aprilu so organizirali letno konferenco projekta z izmenjavo v projektu udeleženih učencev. Strokovni predstavitvi novega Zakona o socialnem vključevanju invalidov je sledila predstavitev dela znotraj projekta vseh šol udeleženk in dvodnevno druženje.

Učenci so med šolskim letom pridobili veliko novih znanj, izkušenj in kar je najpomembneje – skupaj so ustvarjali spomine.

Projekt Program dodatnega usposabljanja PDU vodi Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava (CIRIUS Vipava), v sodelovanju s partnerji (OŠ Milke Šobar – Nataše, OŠ Dragotina Ketteja iz Novega mesta, OŠ Stanka Vraza iz Ormoža in nevladno organizacijo Bodi zdrav) in je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije.

Vir: OŠ Milke Šober Nataše Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj