Na vsebino

Na mladih svet stoji!

Oglejte si kako je potekal podjetniški vikend za mlade, ki se ga je udeležilo kar 40 osnovnošolcev in srednješolcev iz OŠ Loka, OŠ Mirana Jarca, OŠ Semič in Srednja šola Črnomelj.

Po začetnem podjetniškem usposabljanju so mladi pod mentorstvom strokovnjakov reševali probleme z razvijanjem podjetniških idej, preverjali potencial ideje na terenu ter na finalu v boju za nazive in nagrade izdelali pitche ter izvedli 3-minutne predstavitve idej in odgovarjali na vprašanja komisije.

Nagrado za »Naj podjetniško idejo« je prejela ekipa »DBS lističi«, ki so jo sestavljali Lara Žohar, Domen Tomc, Bor Rjavec, Kristjan Kofalt in Franc Absec. »Dip it before you sip it« lističi so namenjeni indikaciji 3 najpogostejših drog v pijačah. Z inovacijo želijo mladi podjetniki rešiti problem posilstev in zlorab, ki so posledica podtaknjenih drog v pijačah. Lara Žohar, ki je idejo pred komisijo predstavila, je prejela tudi nagrado »Najboljša predstavitev«.

»Najbolj inovativna ideja« je postala ideja »Magnetic Zip«. Magnetic Zip je magnetna zadrga, namenjena osebam s težavami pri zapenjanju z navadno zadrgo kot so invalidi, starejše osebe, otroci ... Ekipo so sestavljali Andraž Plut, Klemen Rožič Šoštar, Luka Filak, Daša Planinc, Maj Adlešič, Vito Štrucelj in Luka Filak.

Naziv za »Najbolj družbeno koristno idejo« je prejela ekipa z inovacijo »Smart Basket«. Gre za pametni koš, ki s pomočjo senzorja prepozna odpadek in ga pravilno sortira. Ekipo so sestavljali Simon Simčič, Jan Malerič, Žak Kump, Gal Kobe, Luka Prpoš, Vik Rozman in Lenart Rogelj.

Kratek video posnetek si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: Podjetniški inkubator Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj