Na vsebino

Na območju Vinice prijeli več ilegalnih prebežnikov

Po poročanju Policijske uprave Novo mesto so možje postave včeraj med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Vinice in izsledili in prijeli 12 državljanov Afganistana ter po enega državljana Pakistana in Maroka.

Policija je sicer v prvih petih mesecih obravnavala 2440 nezakonitih prehodov državne meje, kar je dobra četrtina manj kot v enakem obdobju lani, ko jih je bilo 3320. Podatki kažejo na povečan obseg, ki pa je še vedno nižji od pričakovanega. Najpogosteje so obravnavali Afganistance, opazno pa se je znižalo število Pakistancev in Maročanov. V zadnjem mesecu je bilo opazno povečano število ilegalnih prebežnikov iz Bangladeša.

Največ ilegalnih prehodov je obravnavala PU Koper in sicer polovico vseh. Nedovoljene migracije se očitno preusmerjajo, saj se je obseg povečal na PU Maribor in močno zmanjšal na območju PU Novo mesto, kjer so v prvih petih mesecih letošnjega leta obravnavali 337 nezakonitih prehodov meja, v enakem obdobju lani pa 905.

Kot ugotavljajo na policiji število ilegalnih prehodov počasi narašča, vendar je obseg manjši od pričakovanega. Na število nedovoljenih migracij še vedno vpliva omejena mobilnost zaradi omejevanja pandemije covida-19.

Največ nedovoljenih vstopov na notranjih mejah so tokrat obravnavali iz Madžarske, kar kaže na to, da se očitno problematika na tej meji povečuje.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj