Na vsebino

Na Plenumu GZ Slovenije tudi o 150-letnici PGD Metlika

V soboto je v Tolminu potekal Plenum Gasilske zveze Slovenije, ki ga sestavljajo delegati vseh gasilskih zvez v Sloveniji. Podana so bila poročila o opravljenem delu GZS v kongresnem letu 2018 ter sprejeti načrti za jubilejno leto 2019.
Gotovo bodo vrhuncev praznovanj gasilskih jubilejev letošnjega leta dogodki v mesecu septembru (7. in 8.) v Metliki, ko bomo obeležili 150 let PGD Metlika, 70 let GZS ter organizirali vseslovensko svečanost z veliko parado ob 150-letnici gasilstva na Slovenskem. Vabilo s strani vodstva GZS so bila vsem slovenskim gasilcem podana že v Tolminu in izkazano je bilo zaupanje belokranjskim gasilcem za organizacijo tako pomembnih dogodkov.
Bili smo ponosni, da smo zastopali Metliko in bili del prepoznavne delegacije belokranjske regije.

V svečanem delu Plenuma so bila podeljena tudi najvišja priznanja GZ Slovenije - priznanja za življenjsko delo na področju gasilstva.
Veseli nas, da je med letošnjimi nagrajenci tudi predstavnik belokranjske regije - tovariš Anton Konda - iz GZ Semič, ki je prejel priznanje "PLAKETA GASILCA".

Med prejemniki priznanja Matevža Haceta pa je tudi Ivan Jezernik, mednarodno priznan sodnik, mentor, gasilec......veliki prijatelj tudi metliških in belokranjskih gasilcev, član pobratene gasilske zveze Vojnik -Dobrna.
Iskrene čestitke nagrajencem!

Vir: GZ Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj