Na vsebino

Na prvi eko olimpijadi tudi Belokranjci

V preteklih dneh je (poskusno) potekala prva eko olimpijada, katere namen je povezati in ozavestiti mlade iz vseh delov sveta o perečih ekoloških problemih in njihovih potencialnih rešitvah. Koordinatorstvo olimpijade za Slovenijo je prevzel Zavod Videja (geografinja prof. Vesna Fabjan), potekalo pa je v tesnem sodelovanju s Sredno šolo Črnomelj in JP Komunala Črnomelj. Tekmovanje je potekalo "on line - na daljavo" v prostorih SŠ Črnomelj.

Povabilu k sodelovanju so se odzvale SŠ Črnomelj, OŠ Semič in OŠ Metlika. Učenci in dijaki so ob podpori mentorjev (Anton Jelenič, Nina Jakovac, Vesna Fabjan, Nevenka Dragovan Makovec in Irene Francisca Iglič) prebirali literaturo na temo okoljevarstva in trajnostnega razvoja, se preizkusili v multimedijskem testu (kvizu), pripravili so predstavitev na izbrano temo in svoje ugotovitve zagovarjali v angleškem jeziku pred svetovno žirijo.

Dosegli so odlične rezultate:

- OŠ Metlika: Teja Škof in Ana Štubljar (posebno priznanje),
- OŠ Semič: Neja Štukelj in Nika Cimerman (bronasto priznanje) in
- SŠ Črnomelj: Matej Kapušin, Bor Anton Schweiger, Tadej Jerčinovič, Maša Hutar, Eva Štukelj, Zala Štravs in Žiga Matekovič (posebno priznanje); Tadeja Hudelja, Eva Lapanja in Erazem Jesih (srebrno priznanje).

Na prvi olimpijadi je sodelovalo osem držav, v prihodnjem šolskem letu pa naj bi se tekmovaje razširilo in umestilo pod okrilje Unesca, k čemur smo s svojim sodelovanjem in delom pripomogli tudi mi, ekološko ozaveščeni Belokranjci!

Vir: Zavod Videja

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj