Na vsebino

Na sejmu v bavarski prestolnici

F.re.e v Muenhnu je največji bavarski sejem, ki je organiziran kot ogromna prireditev in prodajna razstava za prosti čas in rekreacijo. Na njej razstavlja okrog 1200 razstavljavcev iz 60 držav, obišče pa jo skoraj 120.000 obiskovalcev. Kakor so različne želje, tako pestra ter raznolika je ponudba na sejmu, ki se bohoti v šestih sklopih: Potovanja, Zdravje & Welness, Karavaning in mobilne hiške, Vodni športi, »Outdoor« & kolesarstvo, s številnimi atraktivnimi nakupi in trendi ter možnostmi aktivnega preživljanja prostega časa. Previdni Nemci prisegajo, da boljše načrtovanje ustvari lepše počitnice, zato želi organizator obiskovalcem sejma ponuditi čim bolj popolne informacije, zanimive predstavitve in nasvete za lažje načrtovanje prostega časa.

Sejem poteka v času, ko goduje sveti Valentin, ki ima ključ od korenin. Te dni nas je namreč obiskalo veliko takšnih ljudi, ki so povezani s Slovenijo in jih srce veže na domače kraje. Bili so navdušeni nad tem, da je Slovenska turistična organizacija raznoliko prestavila Slovenijo in še posebej z animacijo Bele krajine. Izstopamo predvsem po tem, da kreativno predstavljamo dolino reke Kolpe z animacijskim fotografiranjem pred ogromno razsvetljeno fotografijo neokrnjene narave doline reke Kolpe. Ob tem v kader, v čoln k naključnem obiskovalcu vstopi kakšen animacijski lik, kot sta vila kolpljanka in muzikant v noši.
Za okus po Beli krajini se na sejmu dnevno, pred obiskovalci pečejo belokranjske pogače. Med ustvarjanjem nam je na pomoč priskočil turistični ambasador Slovenije 2010, Peter Immich sicer rojen Muenhenčan, ki je na sejmu zastopal barve slovenskega turizma.
Vendar je tako, da se največ resnice izve iz vina in zato brez njega ni možna predstavitev. Tako smo na sejmu očarali publiko z metliško črnino PTP ( KZ Metlika) ter belim vinom sorte chardonnay (Samoel Malnarič). Za dodaten skok čez Gorjance je pripomogel karampampuli, hišna pijača gostilne Badovinac iz Jugorja. Obiskovalci ostrmijo nad ogromno odejo, ki nastaja z XXL pletilkami iz domače ovčje volne na letošnjih turističnih sejmih po Evropi. Vsekakor so vredni ogleda tudi vinoreli, narejeni iz vina metliška črnina PTP. Spoznati je možno tudi cel kup izdelkov, ki so narejeni v sožitju z medom.
Obiskovalce smo pospremili s promocijskim gradivom Bele krajine, spoznali veliko potencialnih obiskovalcev in sklenili nekaj rezervacij.

Organizacijo tovrstne animacije in predstavitve vodijo belokranjske turistične pisarne: RIC Bela krajina, TIC Metlika (Turistično društvo Vigred Metlika) ter TIC Semič (Kulturni center Semič), v promocijski zgodbi pa sodelujejo ambasadorji dobre volje: harmonikar Miha Veselič, Matjaž Pešelj (Hotel Bela krajina in Kamp Podzemelj), Andreja Drakulić Veselič (Belokranjska hiša – gostišče Veselič), Bernarda Kump (Medeni butik Bibi in Belokranjsko izročilo), Suzana Puškarič (TIC Metlika) in Tončka Jankovič (Krajinski park Kolpa).

V upanju, da minula predstavitev v dolino pod Gorjance pripelje čim več turistov, se bo turistična ponudba Bele krajine in doline reke Kolpe predstavljala še naprej.

Iz sejma samo za vas – ambasadorji dobre volje

Vir: Turizem Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj