Na vsebino

Na Semiškem urejajo javne poti

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

V občini Semič so v okviru sanacij javnih poti uredili 865 metrov kolovoznih poti na relaciji Štrekljevec – Omota. S tem so uresničili enega od projektov, ki so jih občani ob koncu lanskega leta izbrali v okviru participativnega proračuna. V tem sklopu nameravajo urediti tudi pot od Štrekljevca do Kala.

Občina je sicer v začetku maja z izbranim izvajalcem del podpisala 151 tisoč evrov vredno pogodbo za sanacijo javnih poti. Do jeseni nameravajo tako asfaltirati še makadamske poti na Gabru (Jelenc), Osojniku (Jagodnik), Golišu in Smuški cesti (Zaman – Smočka luža). Izvedli bodo tudi krpanje udarnih jam na ostalih cestah.

Poleg naštetega so v letošnjem proračunu predvideli tudi preplastitev dela ulice Kot v dolžini 1.305 metrov, v naselju Praprot v dolžini 815 metrov, del ulice Pod Vrhom, del Kolodvorske ceste, del ulice Drage ter plato ob OŠ Semič in parkirišče pred gasilskim domom na Cerovcu. Pogodbena vrednost teh del znaša slabih 229 tisočakov.

Vse naložbe so v celoti financirane iz semiške občinske blagajne.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj