Na vsebino

Nacionalno preverjanje znanja letos odpade, matura morda drugačna

Letos nacionalno preverjanje znanja (NPZ) ob koncu osnovne šole odpade, je v intervjuju za Dnevnikov Objektiv, ki bo v celoti objavljen v soboto, povedala ministrica za izobraževanje Simona Kustec. Matura vsekakor bo, je zagotovila. Je pa mogoče, da bo matura drugačna, njen obseg skrčen ali da se bodo roki za izvedbo še premikali, je dodala.

Odločitev, da letos NPZ odpade, je bila po besedah ministrice za izobraževanje, znanost in šport Kustečeve sprejeta na podlagi enotne ocene stroke, od zavoda za šolstvo pa do pristojnih za NPZ in predstavnikov ravnateljev, povzema STA.

Učenci, ki manjkajo, bodo morda sankcionirani

Kustečeva je v intervjuju dejala tudi, da bodo tisti, ki v šoli na daljavo neupravičeno manjkajo, morda tudi sankcionirani. Učitelji bodo morali pred kakršnimkoli ukrepom zanje upoštevati osebne okoliščine in morebitne stiske družin, je opozorila.

Pri maturi za zdaj sprememba le za esej

Ministrstvo je sicer v četrtek srednjim šolam poslalo nov koledar za letošnje šolsko leto, v katerem so spremenjeni nekateri datumi obeh matur. Koledar opravljanja posameznih izpitov na obeh maturah je skoraj nespremenjen, edina večja sprememba je, da bodo dijaki esej iz materinščine pisali 1. junija, in ne 5. maja, piše STA.

Vir: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj