Na vsebino

Nagovor župana občine Metlika

Spoštovani.

Minila sta že dva tedna, odkar se v Metliki soočamo z epidemijo korona virusa. Uspešno smo vzpostavili sistem, ki temelji na prostovoljcih Civilne zaščite in na prostovoljcih Rdečega križa Metlike. Dnevno vsaj dvajset prostovoljcev skrbi za vse dostave toplih obrokov in dostave živil našim občanom, ki si v teh težkih trenutkih ne morejo pomagati sami. Pri tem pa nesebično pomoč nudijo tudi ostali - gostinci z brezplačnimi obroki, nastanitvenimi kapacitetami, podjetja pri zagotavljanju potrebne osnovne zaščitne opreme.

Hvala vsem, ki ste nam priskočili na pomoč v času, ko moramo vsi storiti vse, da zajezimo epidemijo korona virusa in hkrati pomagamo najšibkejšim, ki potrebujejo našo pomoč.

V tem trenutku so najbolj prizadeti stanovalci Doma starejših občanov Metlika, ki so že 16. dan v osamitvi in omejeni na svoje sobe. Za njih skupaj z vodstvom, zaposlenimi doma in posebno delovno skupino pripravljamo ukrepe, ki bodo olajšali stresne dneve tako za stanovalce, njihove družinske člane in tudi za zaposlene.

Pripravljamo tehnične rešitve, ki bodo stanovalcem omogočale video kontakt s svojci, prostovoljci bodo nekaj svojega časa namenili druženju s stanovalci in jih spremljali na sprehodih.

Želim pa posebej poudariti, da bomo storili vse, da bomo vse te aktivnosti izvajali varno, tako za prostovoljce kot tudi za stanovalce. Prostovoljce smo že dodatno izobrazili glede varnostnih ukrepov, potekajo nabave osebnih zaščitnih sredstev. Posebna hvala gre podjetju Prelet d.o.o. za donacijo 65 delovnih oblek.

Apeliram na vsa podjetja v naši občini, da v kolikor imate v svojih zalogah zaščitno opremo (maske, rokavice, očala), ki jih v tem trenutku ne potrebujete za svoje neposredno delovanje, le-to opremo namenite za nemoteno delovanje ustanov, ki so odvisne od tekočih dobav zaščitnih sredstev.

Prosim tudi vse, ki imate zdravstveno ali medicinsko izobrazbo in ste pripravljeni pomagati, da stopite v stik z osebjem RK Metlika na tel. 07 30 60 481 ali gsm. 031 689 941 in ponudite svojo pomoč.

Vse občane pozivam, da dosledno spoštujemo sprejete ukrepe. Vsi, ki potrebujete pomoč, lahko pokličete na tel. številki 07 30 60 481, GSM 031 689 941, mail: [email protected] , ali na občino na tel. 07 36 37 400, mail: [email protected].

Ostanimo zdravi in ostanimo doma.

Župan občine Metlika

Darko Zevnik

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj