Na vsebino

Nagradni eko izlet

Včeraj so se učenci 1. a razreda OŠ Semič udeležili nagradnega izleta, ki so si ga prislužili z največjim številom točk pri zbiranju odpadnega materiala in s tem postali najboljši eko razred naše šole.

Učenci so obiskali Horse resort Stariha na Vražjem kamnu pri Črnomlju, kjer jih je sprejela oskrbnica Ana Stariha. Spoznali so delo s konji, njihovo oskrbo, nego ter dresuro. Tudi sami so se preizkusili v krtačenju konjev. V nadaljevanju so učenci preizkusili ježo konjev pri čemer so zelo uživali in premagali strah, ki so ga nekateri v začetku imeli. Vmes so se igrali tudi razne igre v povezavi s konji ter si ogledali še koze in ostale konje v hlevu. Sposodili pa so si tudi lutke na palici in se vživeli v vlogo pravega jezdeca. Učenci so se pred odhodom nazaj v šolo zahvalili oskrbnici za ogled kmetije in se polni pozitivnih vtisov in novih izkušenj vrnili nazaj v Semič. Bilo je zelo lepo.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj