Na vsebino

Nagradni izlet za šestošolce

V petek smo imeli učenci šestega razreda OŠ Mirana Jarca Črnomelj, ki smo v šolskem letu opravili bralno značko in tako prebrali 5 do 7 knjig, nagradni izlet v Ljubljano.

Zjutraj smo se deset do sedmih zbrali pred šolo, kjer smo dobili vrečke z darilci Hoferja. Nato smo se z avtobusom odpeljali proti Ljubljani. Pred Narodno galerijo nas je pričakala gospa z Društva Bralna značka, Ani Andželka Korošec, ki nas je vodila ves izlet. Po galeriji nas je peljala vodička, ki nam je pokazala različne kipe ter razložila njihov pomen ter različne simbole na njih, npr. zmaje, leve, vrsto ptic, prekrižane noge, jabolko, obliko kipa … Videli smo tudi različne slike. Na eni je bila Marija Terezija, Julija Primic in njen brat, angeli … Vodička nam je razložila tudi različne strokovne besede ter povedala veliko o življenju nekoč. Po ogledu galerije smo v dar prejeli knjigo Album 14/15/16.

Potem smo šli v Emonsko klet, kjer smo imeli kosilo. Vsem je bilo všeč. Po kosilu smo šli na Tromostovje, kjer smo si privoščili sladoled. Nato smo odšli k Ljubljanici, kjer smo se zopet srečali z gospo Tilko Jamnik in Petro Potočnik, ki sta nas 1. marca 2017 obiskali na šoli. Še posebej smo bili veseli pesnika Andreja Rozmana Roze, ki se nam je tudi pridružil in dal nekaterim tudi avtogram. Nato smo šli skupaj na ladjico, s katero smo se zapeljali po Ljubljanici in si še na tak način ogledali Ljubljano. Del poti nas je s svojimi recitacijami in ugankami zabaval Andrej Rozman Roza, drugi del poti pa nam je okolico razkazovala vodička. Bilo nam je zelo lepo. Ko smo se spet vrnili na začetek, smo odšli z ladjice in se odpravili proti avtobusu. Ta nas je varno pripeljal v Črnomelj.

Na izletu smo se imeli vsi zelo lepo in ugotovili, da se splača brati za bralno značko.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj