Na vsebino

Najmlajši spoznavali skrivnosti zeliščarstva

V okviru sedmih Dnevov zeliščarstva v Beli krajini so včeraj in danes potekale zeliščarske delavnice v Črnomlju, Semiču in Dragomlji vasi. V Kulturnem domu Črnomelj so predšolski otroci in učenci osnovnih šol spoznavali različna sredozemska zelišča in pogoste vrste sadja, ki rastejo pri nas. Izdelovali so zeliščne bonbone iz medu, naravne deodorante in sveče iz satne osnove.

Pomemben del učenja je potekal tudi v naravi, kjer so se sprehodili po učnem zeliščnem vrtu Zikosad, se učili na učnem vrtu dr. Derganca in na Belokranjskem zeliščnem vrtu pod Gorjanci. Kar 270 otrok, učencev, učiteljev in vzgojiteljev je sodelovalo na prvem in drugem dnevu zeliščarstva.

Pridite tudi vi, danes zvečer na koncert Vokalne skupine Lan in večer gina ter v soboto, 30. septembra, na različne delavnice, sejem izmenjave semen in sadik, tržnico ponudnikov in kulturni program. Prinesite semena in sadike, podprite domače ponudnike izdelkov iz zelišč.

Organizatorji dogodka smo: Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Zeliščna kmetija Kočevar, Zeliščarske delavnice, izobraževanje Alenka Kukman, Anica Štublar, dopolnilna dejavnost na kmetiji, Zavod Jabolko, Sadjarsko društvo Bele krajine, Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto in Mladinski center BIT.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj