Na vsebino

Nakup terminalov in defibrilatorjev za Zdravstveni dom Črnomelj

Občina Črnomelj se je v mesecu juniju 2017 prijavila na javni razpis Ministrstva za zdravje za prijavo predlogov investicijskih projektov za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvene dejavnosti v Republiki Sloveniji za leto 2017. Občina Črnomelj je bila s prijavo na javni razpis uspešna in je z Ministrstvom za zdravje že podpisala pogodbo v višini 5.599,06 EUR in sicer za nabavo dveh ročnih terminalov za reševalne postaje za uporabo v nujni medicinski pomoči, en ročni terminal za reševalne postaje za uporabo v reševalnih vozilih za nenujne prevoze in dveh avtomatskih zunanjih defibrilatorjev – AED z zunanjo omarico.

Gre za investicijo, ki je pozitivna predvsem iz vidika koristi za širšo družbeno skupnost. Nabava terminalov bo povečala kakovost storitev nujne medicinske pomoči na primarni ravni zdravstvene dejavnosti. Z nabavo terminalov se bo zdravstveni dom kot izvajalec službe nujne medicinske pomoči vključil v dispečarsko službo zdravstva, ki bo koordinirala delovanje ekip nujne medicinske pomoči na celotnem področju RS.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj