Na vsebino

Naporen dan za podzemeljske gasilce

Gasilci PGD Podzemelj so včeraj dopoldne nadaljevali s sodelovanjem pri vojaški vaji, popoldne pa so posredovali na dveh lokacijah.

Ob 14.34 je v naselju Primostek narasla reka Kolpa ogrožala gostinske prostore kampa. Gasilci PGD Primostek, Podzemelj in Metlika ter pripadniki 72. brigade Slovenske vojske so s protipoplavnimi vrečami peska zaščitili objekte pred deročo Kolpo.

Dobri dve uri pozneje so prav tako na Primostku gasilci PGD Primostek, Podzemelj in Metlika ter pripadniki 72. brigade Slovenske vojske s protipoplavnimi vrečami peska zaščitili stanovanjske in gospodarske objekte pred naraslo reko Lahinjo.

Padavine še ne bodo ponehale

Agencija RS za okolje (Arso) tudi za danes za večji del države napoveduje dolgotrajne krajevne nalive. Kot opozarjajo na Upravi RS za zaščito in reševanje, lahko v naslednjih 24 urah v porečju Kolpe pade med 60 in 120 milimetrov dežja. Glavnina padavin bo padla ponoči. Kolpa je sicer dosegla enega največjih pretokov v zadnjih 70 letih, v spodnjem toku pa še naprej narašča.

Zato na območjih širše osrednje, zahodne in deloma jugovzhodne Slovenije na Arsu pričakujejo tudi poplavljanje meteornih in zalednih voda. Zaradi obilnejših padavin je tudi povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov v večjem delu Slovenije, predvsem na območju celotne zahodne, osrednje in južne Slovenije.

Reke naj bi se vrnile v svoje struge danes in v noči na soboto.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj