Na vsebino

Spoznavanje zelišč na dnevih zeliščarstva v Beli krajini

Letošnji Dnevi zeliščarstva v Beli krajini so se začeli včeraj, 29. septembra 2022 z zeliščarskimi delavnicami za najmlajše iz Vrtca Dragatuš in vrtca Črnomelj, za učence Osnovne šole Podzemelj, udeležence izobraževanja v programu Osnovne šole za odrasle ZIK Črnomelj in uporabnike Varstveno delovnega centra Črnomelj. Z zeliščarko Minko Kočevar so spoznavali zdravilne rastline kot so zelišča, grmi in drevesa in si ogledali razstavo zelišč in izdelkov. Čebelar in sadjar Slavko Žagar je predstavil rastlino dren, njene lastnosti in uporabno vrednost. Sadjar Janez Gačnik je prikazal pestrost sadnih vrst, ki rastejo pri nas. V delavnici Izdelava zeliščnega mazila je zeliščarka Alenka Kukman pripravila zeliščno mazilo, udeleženci pa so pri tem aktivno sodelovali. Obiskovalci so si ogledali tudi razstavo likovnih izdelkov otrok enote vrtca pri OŠ Komandanta Staneta Dragatuš.

Vabljeni, da se nam pridružite tudi vi. Obiščite nas na osrednjem dogodku Dnevov zeliščarstava v Beli krajini jutri, 1. oktobra 2022, od 8.30 do 14. uri v Kulturnem domu Črnomelj. Sodelovali boste lahko v zeliščarskih delavnicah, na sejmu izmenjave semen in sadik in ustvarjali s svojimi otroki.

Organizatorji dnevov zeliščarstva: Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Zeliščna kmetija Kočevar, Zeliščarske delavnice, izobraževanje Alenka Kukman, Čebelarstvo Žagar, Zavod Jabolko, Sadjarsko društvo Bele krajine, Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto in Mladinski center BIT.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj