Na vsebino

Naravoslovni dan v 3. razredu: Snovi - eksperimenti

V četrtek, 23. 5., so imeli učenci 3. razreda naravoslovni dan, kjer so spoznavali in preizkušali lastnosti različnih snovi. Najprej so s pomočjo učiteljice opazovali spreminjanje lastnosti snovi s segrevanjem. Segrevali so čokolado, sladkor in vodo ter napovedali kaj se bo s temi snovmi zgodilo, kasneje pa ugotovitve tudi zapisali.

Nato so se razdelili v štiri skupine in sami raziskovali določene snovi in njihove lastnosti. Učenci so na prvi postaji z mešanjem z vodo, s poskušanjem in s pomočjo ključev poimenovali skrivnostne praške (moko, sladkor, sol, pecilni prašek, vanilijev puding, citronsko kislino). Na drugi postaji so ugotavljali katere snovi na vodi plavajo in katere potonejo. Na tretji postaji so razredčevali sirup in ugotovili, da po večkratnem razredčevanju, sirup pomešan z vodo, zbledi. Na četrti postaji pa so ugotavljali plovnost, trdnost in magnetnost kovin.

Dan je hitro minil, saj so učenci z zanimanjem izvedli vse poskuse in se naučili marsikaj novega o lastnostih raznih snovi. Najbolj zanimiv poskus pa se jim je zdel poimenovanje skrivnostnih praškov, saj so nekatere lahko celo poskusili.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj