Na vsebino

Naravoslovni dan v Krajinskem parku Lahinja, OŠ Dragatuš

V petek, 19. 6. 2021, smo imeli učenci 4. in 5. razreda naravoslovni dan.
Ob 7.30 smo se odpravili peš proti Nerajcu. Tam sta nas že čakali vodički. Popeljali sta nas na Otonovo pustolovščino ob sprehodu skozi krajinski park Lahinja, kjer smo z reševanjem znamenitih ugank Otona Župančiča odkrivali skrivnosti kulturne in naravne dediščine.
Pot se je začela z ogledom štiri minutnega predstavitvenega filmčka “Otonova pustolovščina” v Info centru, kjer smo prejeli zemljevid, zloženko z zgodbico in kartico s prvim namigom. Na izposojo smo imeli na poti tudi daljnogled, ki nam je prišel v pomoč pri aktivnem raziskovanju parka. Na igriv in zabaven način smo spoznali z literarno dediščino kraja. Sami smo se orientirali po zemljevidu in mi vodili spremljevalki po učni poti. Onidve pa sta nas – mlade raziskovalce usmerjali pri reševanju nalog.
Pot je bila krožna in se je zaključila na Info centru, kjer smo za darilo dobili še nahrbtnike s pobarvanko in delovnim zvezkom.
Čeprav je bila pot dolga, dan pa zelo vroč, smo se imeli lepo. Zdaj znamo rešiti marsikatero uganko. Lahko postanemo tudi vodiči svojim prijateljem, družini in jih popeljemo po isti učni poti.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj