Na vsebino

Nasilnežu prepoved približevanja; prebežniki v Dolenji vasi

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja posredovali v 66 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 176 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Novem mestu zasegli motorno kolo kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi 18-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. V Metliki so nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja družinskim članom.

Posredovali so zaradi kurjenja v naravnem okolju, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje. Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so tako na območju Dolenje vasi pri Črnomlju izsledili in prijeli štiri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj