Na vsebino

Našli prevrnjen avto, nato pa na urgenci še pijanega voznika

Metliški policisti so včeraj zvečer pri naselju Radoviči na travniku opazili prevrnjen in močno poškodovan osebni avtomobil brez tablic. Sočasno sta v metliškem zdravstvenem domu dve osebi iskali zdravniško pomoč, domnevnega voznika so nato z lažjimi poškodbami odpeljali na novomeško urgenco. V postopku so ugotovili, da naj bi avto vozil 20-letni moški iz Rosalnic. Preizkus alkoholiziranosti je kazal 0,57 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi suma vožnje pod vplivom mamil so mu odredili še strokovni pregled.

Avtomobil so sicer uro prej opazili v Metliki, ko je divjal po cesti in ogrožal ostale udeležence v prometu in mimoidoče.

20-letnik nima vozniškega dovoljenja, zaradi različnih prometnih prekrškov in kaznivih dejanj so ga že večkrat obravnavali. Tokrat ga bodo kazensko ovadili zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Avto so mu zasegli.

Tatovi na Semiškem

V Zgornji Kašči pri Semiču so včeraj popoldne ugotovili, da so jim neznanci v zadnjem tednu dni iz krožne žage odstranili elektromotor in lastnike oškodovali za okoli sto evrov.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj