Na vsebino

Nataša Briški o Camino poti po otoku Krku

V Knjižnici Črnomelj smo včeraj pripravili potopisni večer, katerega gostja je bila Nataša Briški. Večini poznana predvsem kot nekdanja voditeljica športnih oddaj, bila je tudi dopisnica iz Washingtona, poročevalka za slovensko edicijo BBC-ja.

Nataša je velika ljubiteljica narave in vsega, kar je povezanega z njo. Pred nekaj leti je bila del 11-članske ekipe, ki se je odpravila na Severni pol, letos za prvomajske počitnice, pa se je odpravila na 150 kilometrov dolgo Camino pot po otoku Krku. V skoraj enourni predstavitvi nam je orisala pot vseh sedmih etap, ki jih je prehodila skupaj s prijateljicami. Zaradi časovne omejitve, so maja prehodile pet etap, z ostalima dvema pa so nadaljevale in ju zaključile septembra. Izpostavila je nekaj pomembnih elementov, kako se odpraviti na takšno pot, kako je potekala samo organizacija, rezervacija prenočišč. Opomnila nas je na primerno obutev, ki je za tovrstne podvige najbolj ustrezna. Kot je dejala, je pot zelo razgibana in na njej lahko vidiš lepote kraja. Predvsem pa vidiš in spoznaš Krk z druge perspektive, kot smo ga sicer vajeni.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj