Na vsebino

Natečaj za kraljico metliške črnine 2018

Približuje se 36. festival Vinska vigred in z njo izbor nove kraljice metliške črnine. Tudi tokrat k sodelovanju vabimo in pozivamo Belokranjke samskega stanu, stare med 18. in 30. let, ki imajo vozniški izpit in znanje o vinarstvu ter vinogradništvu.

Katarina Plut, aktualna kraljica metliške črnine: "V času, ko sem nosila krono, sem po svojih najboljših močeh po vsej Sloveniji in tudi izven njenih meja predstavljala belokranjska vina in vinogradnike. Spoznala sem številne nove ljudi, pridobila nove izkušnje, kar mi bo nedvomno koristilo v nadaljnjem življenju. Ponosna sem na svoje poslanstvo in bilo mi je v veliko čast. Novi kraljici želim, da bi neizmerno uživala.

Prijavo, ki vsebuje ime in priimek, stalni naslov, rojstne podatke, podatke o izobrazbi, kratek življenjepis in fotografijo, pošljite na naslov:

Prireditveni odbor Vinske vigredi 2018, Trg svobode 4, 8330 Metlika ali na [email protected] s pripisom »Za kraljico metliške črnine« do ponedeljka, 23. aprila 2018.

Kandidatke bodo povabljene na razgovor s strokovno komisijo, najprimernejše dekle bo pa okronano za kraljico metliške črnine na Vinski vigredi v petek, 18. maja 2018, na svečani otvoritvi.

Vir: Vinska vigred

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj