Na vsebino

Nedeljske korona številke

V nedeljo so med 1380 PCR-testi odkrili 209 okužb, kar je 15,1 odstotka. Sedemdnevno povprečje okužb je 661. Glede na vladni semafor se nahajamo v oranžni fazi.

V bolnišnicah se zdravi 608 bolnikov s covidom-19, 147 jih potrebuje intenzivno nego. Umrlo je šest bolnikov s koronavirusno boleznijo. V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo 38 covidnih bolnikov, osem v intenzivni terapiji.

V Beli krajini sta bili na prvo majsko nedeljo potrjeni dve okužbi (dan prej ni bilo okužb) - ena v Metliki in ena v Črnomlju.

V belokranjskih občinah je trenutno 124 aktivnih okužb: Črnomelj 66, Metlika 35, Semič 23.

Največ cepljenih s cepivom Pfizer-BioNTech

Število cepljenih z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je doseglo petino prebivalstva Slovenije. Polovica od teh je cepljena z dvema odmerkoma. Največ, 255.258 ljudi, je prejelo en odmerek cepiva proizvajalca Pfizer-BioNTech, 128.431 jih je cepljenih s cepivom AstraZeneca, 43.700 z Moderno, začelo pa se je že tudi cepljenje s cepivom Janssen. Najboljša precepljenost je med ljudmi v starostni skupini 70‒74 let.

Premier Janez Janša je v izjavi za javnost povedal, da bi lahko glede na predvidene dobave cepiv zadostno precepljenost dosegli v sredini junija.

Vir: MMC, covid-19 sledilnik
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj