Na vsebino

Nedeljski izbor starih fotografij (11)

V minulem tednu smo na FB profilu Črnomelj fčasih objavili fotografijo z naslovom "Most v Kanižarici". Kar nekaj komentatorjev se je vključilo v razpravo, tudi nekaj takšnih, ki niso verjeli, da je bil ta mostiček res v Kanižarici.

Med komentatorji je tudi Vinko Adam, ki je zapisal: "To je most pred tablo Kanižarica. Pod sedanjo cesto. Cesta je sedaj dvignjena, prejšnja je bila precej nižja tako, da jo je Dobličica poplavila. Tudi ta most je bil pod vodo, ko se je voda dvignila".

Na drugi fotografiji je razglednica s profila Semič v starih cajtih. Razglednico je Julki Lah med prvo svetovno vojno poslal Rudolf Lah iz Semiča.

Tretjo fotografijo je na profil Stara Metlika prispeval Zdravko Pavlovič:

"V prvem in drugem razredu Osnovne šole Metlika mi je bila razredničarka g.Canič Slavica. Mislim, da smo bili njeni prvi učenci. Vsem nam je ostala v spominu kot najboljša.Slika je, bi rekel iz zaključka 1.razreda, ker je bila takrat v Metliki še JLA . Kasarne so bile na prostoru tovarne Beti. Imeli smo dva sošolca ,sinova oficirjev. Eden je stanoval v Korenovi hiši, drugi v Weisovi. Ime jima je bilo Mičo in Danilo.To naj bi bilo leta 1957. V Weisovi hiši je bil en čas tudi "sifonar" - tako smo mu rekli. Delal je sifon in oranžado. S pokojnim Jožetom Pahorjem sva mu hodila pomagat - vrtela sva nekakšno centrifugo. Po več urnem delu sva dobila vsak eno oro.

Gornja vrsta: 1. Danilo, 2. Jakljevič Franc, 3. Ružič Jože, 4. Cimerman Božo, 5. Lovšin Tone, 6. Pavlovič Milan, 7. Mičo, 8. Tomc Tone, 9. Kekič Nikola, 10.?, 11. Dragovan, 12. Zdravko Pavlovič.

Srednja vrsta: 1. Ivec Martina, 2. Prosenik Silva, 3. Tancik Milica, 4. Flajšman Sonja, 5. Ambrožič, 6.?, 7. Cerjanec Anica, 8. Mežnaršič Majda, 9. Žerjav Nada, 10. Hočevar Vojko, 11. Pahor Jože, 12. Slanc Tone.

Spodnja vrsta: 1. Petric Marija, 2. Šuklje Stanka, 3. Canič Slavica, 4.?, 5. Canič Lidija, 6. Fux Puža, 7. Matekovič Marija, 8. ?, 9. ? , 10. Marinka"

Vsem, ki pošiljate stare fotografije na vse tri profile se najlepše zahvaljujemo.

Obenem vabimo vse, ki imate stare fotografije belokranjskih krajev, družin, zabav, športnih dogodkov, delovnih kolektivov, stare zgodbe, anekdote, mogoče kakšne predmete, ki jih več ne uporabljamo vsakodnevno itn., da jih posredujete na enega od teh profilov ali pa pošljete elektronsko pošto na [email protected]. Poskrbeli bomo, da bodo objavljene na enem od portalov in da ne utonejo v pozabo.

Hvala!

Vir: Črnomelj fčasih, Semič v Starih cajtih, Stara Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj