Na vsebino

Nekdanji dijaški dom v prenovljeni podobi

V Črnomlju so zaključili lani začeto statično sanacijo stavbe nekdanjega dijaškega doma. Dober milijon evrov vredna naložba je vključevala popolno sanacijo prvega nadstropja stavbe in vseh sanitarij, sočasno so zgradili tudi dvigalni jašek skozi vsa nadstropja stavbe.

Ministrstvo za kulturo je prispevalo sredstva za statično sanacijo in rekonstrukcijo, izgradnjo dvigalnega jaška pa so financirale občine Črnomelj, Metlika in Semič po ključu 3:2:1.

Pritličje stavbe je v uporabi Knjižnice Črnomelj, ki svoje prostore po obnovi že uporablja. Prvo nadstropje je v uporabi OŠ Milke Šobar Nataše, kjer so prenovljeni prostori, opremo za potrebe izvajanje pouka šole pa bo do pričetka naslednjega šolskega leta nabavila šola in bo financirana s strani vseh treh belokranjskih občin.

Prostore v drugem nadstropju, kjer so bile prav tako prenovljene sanitarije, uporablja Mladinski center BIT.

Statična sanacija, ureditev sanitarij in rekonstrukcija stavbe je znašala milijon evrov, sredstva sta zagotovila Občina Črnomelj in ministrstvo za kulturo. Konec lanskega leta je Občina Črnomelj izpeljala še javno naročilo za izvedbo dvigalnega jaška skozi vsa nadstropja stavbe nekdanjega dijaškega doma, ki dodatno pripomore k statični stabilnosti objekta. Naložba v vrednosti 93.500 evrov z DDV je bila izvedena skupaj s statično sanacijo. Sredstva za dvigalni jašek so zagotovile vse tri belokranjske občine.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj