Na vsebino

Nemška jezikovna diploma DSD 1: 10 let odličnosti in uspehov!

Ponosni smo, da na naši šoli že od šolskega leta 2013/14 izvajamo nemško jezikovno diplomo na jezikovni ravni A2/B1. Vsako leto imamo privilegij čestitati našim dijakom za pridobljen certifikat, ki predstavlja njihovo odlično poznavanje nemškega jezika.Tudi letos so se dijaki iz 3.aG odločili preizkusiti svoje jezikovne spretnosti.

Pisni del izpita je potekal 13. marca 2024, kjer so morali pokazati svoje sposobnosti bralnega in slušnega razumevanja ter pisne komunikacije.

V petek, 5. aprila 2024, pa je sledil ustni del izpita. V 15-minutnem ustnem izpitu so dijaki stopili v dialog s svojo mentorico, Alexandro Kočevar. V tem času so pokazali svoje sposobnosti ustnega izražanja bodisi skozi sproščen pogovor bodisi s kratkim nastopom, ki je bil obarvan s športom, prostim časom in potovanji. Med pogovorom so dijaki izkazali svojo sposobnost razumevanja in uporabe nemškega jezika v vsakdanjih situacijah, kar je ključnega pomena za praktično uporabo jezika v resničnem življenju. Njihovi nastopi so bili obarvani s športnimi anekdotami, opisi svojih najljubših hobijev ter doživetji s potovanj, kar je dodalo pristen in oseben pridih njihovemu izrazu. S tem so dijaki še enkrat dokazali svojo predanost učenju nemščine in se izkazali kot odlični predstavniki naše šole.

Mentorica Alexandra Kočevar ter član komisije Miroslav Plut sta bila navdušena nad njihovim napredkom in trdim delom ter izrazila ponos nad njihovimi dosežki. Rezultati nemške jezikovne diplome za dijake bodo objavljeni konec junija. V tem času bodo dijaki nestrpno pričakovali rezultate svojega trdega dela in predanosti pri učenju nemščine. Ko bodo rezultati objavljeni, bomo skupaj proslavili dosežke naših dijakov ter podelili zaslužene pohvale in priznanja. Do takrat bomo še naprej spodbujali in podpirali naše dijake v njihovem jezikovnem napredku ter jim želeli vso srečo pri prihajajočih dogodivščinah. S skupnimi močmi bomo gradili jezikovno znanje in razvijali veščine, ki bodo našim dijakom pomagale pri njihovi osebni in akademski rasti.

Veselimo se skupnega slavja ob objavi rezultatov nemške jezikovne diplome in se že zdaj zahvaljujemo vsem dijakom za njihov trud in predanost!

DSD kandidati 2023/24: Adamič Rebeka, Adlešič Maj, Bahor Anej, Hudelja Tadeja, Lapanja Eva, Matekovič Žiga, Pavliha Lea, Popit Nina, Štravs Zala in Štravs Žiga.

Vir: Srednja šola Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj