Na vsebino

Neurje zajelo tudi Belo krajino

Foto: Zdenka Kavčič
Foto: Zdenka Kavčič

Včeraj ob 18.10 je občino Črnomelj zajelo močno neurje z dežjem, vetrom in točo. Veter je razkril več streh na stanovanjskih in gospodarskih objektih ter porušil več dreves na lokalne in glavne ceste, poškodovan je bil telekomunikacijski vod. Meteorna voda in blato sta zalila par stanovanjskih hiš. Posledice neurja so odstranjevali gasilci PGD Adlešiči, Tribuče in Žuniči ter dežurni delavci cestnega podjetja in dežurni delavci Telekoma.

Sedem minut pozneje je občino Semič zajelo močno neurje z dežjem, vetrom in točo. Meteorna voda z blatom je zalila proizvodne prostore podjetja v industrijski coni, voda in blato je zalila hišo in gospodarsko poslopje v naselju Podreber ter še nekaj kleti stanovanjskih hiš. Veter je razkril tri strehe na stanovanjskih hišah, podrl drevo na gospodarski objekt v vasi Kal in podrl več dreves na ceste ter potrgal električne vodnike na področju Rožnega Dola. Posledice neurja so odstranjevali gasilci PGD Semič, Štrekljevec, Gradnik, Stranska vas in Krvavčji Vrh, delavci cestnega podjetja in dežurni delavci Elektro Ljubljana.

Občino Metlika je močno neurje z dežjem, vetrom in točo zajelo ob 18.37. Močan veter je razkril strehe na desetih stanovanjskih hišah in župnišču v Podzemlju, podrl več dreves ter potrgal nekaj električnih vodnikov, zaradi česar so bili v naselju Gradac z okolico brez električne energije. Posledice neurja so odstranjevali gasilci PGD Metlika, Podzemelj, Gradac in Krasinec ter dežurni delavci cestnega podjetja in delavci Elektro Ljubljana.

Kako pa je bilo pri vas? Vas je tudi zajelo neurje? Prosimo, napišite in priložite fotografije v komentarje.

Vir: ReCO Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj