Na vsebino

Te spremembe prinaša nov režim parkiranja ob reki Kolpi

Poročali smo že, da je letos začel veljati nov odlok o prometnem režimu ob reki Kolpi, ki za prebivalce, lastnike nepremičnin, turistične ponudnike in vse ostale obiskovalce reke Kolpe, prinaša kar nekaj novosti. Ker so na Občini Črnomelj opazili, da si velika večina prebivalcev in obiskovalcev obkolpskega prostora napačno razlaga, da po sprejemu novega odloka ob reki Kolpi ne bo več ustreznega nadzora glede kampiranja, vožnje, zaustavljanja in parkiranja vozil, so pripravili dodatna pojasnila.

Vožnja, ustavljanje in parkiranje vozil na motorni pogon

Na območju ob reki Kolpi je tako kot povsod drugod na območju občine Črnomelj prepovedana vožnja, ustavljanje in parkiranje vozil na motorni pogon v naravnem okolju. To so območja, ki so zunaj naselij, javnih in gozdnih cest, površin za rekreacijo in šport ter površin za vožnjo. Izjema so vozila lastnikov oz. najemnikov nepremičnin, ki na svojih oz. najetih zemljiščih opravljajo kmetijska dela. Nadzor bodo v tem primeru poleg inšpektorjev za ohranjaje narave, zagotavljali tudi gozdarski, lovski, ribiški in kmetijski inšpektorji. Za ukrepanje zoper prekrške, ki se bodo nanašali na vožnjo in parkiranje vozil na motorni pogon v naravnem okolju, bo pristojna policija.

Na vseh ostalih območjih, ki so zunaj naravnega okolja se bo nadzor izvajal preko medobčinske inšpekcije in redarstva občin Bele krajine za lokalne ceste in s strani policije na podlagi zakonodaje, ki ureja ceste in varnost cestnega prometa.

Ureditev začasnih parkirišč

Nov odlok zagotavlja ureditev začasnih parkirišč, katerih lokacije so usklajene z veljavnim prostorskim načrtom Občine Črnomelj, kar pomeni, da bo medobčinska inšpekcija po omenjenem odloku izvajala nadzor le nad urejanjem začasnih parkirišč in zaračunavanjem parkirnine na omenjenih parkiriščih. Neposredni nadzor v Krajinskem parku Kolpa zagotavlja upravljavec parka.

V času javnih prireditev je dovoljen tudi dodatni parkirni režim ob pridobljenem soglasju upravnega organa.

Nov odlok tudi ne omejuje dostopa lastnikom do njihovih parcel.

Višje cene parkirnin ob reki Kolpi

Prav tako je v veljavi tudi nov sklep o višini parkirnine za letošnjo turistično sezono ob reki Kolpi, ki prinaša višjo dnevno parkirnino. Sklep je podlaga za ureditev začasnih parkirišč ob reki Kolpi in za pobiranje parkirnine na omenjenih parkiriščih. Vsi zainteresirani morajo pred ureditvijo začasnih parkirišč pridobiti ustrezno dovoljenje s strani Občine Črnomelj.

Vir: Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj