Na vsebino

Nov temperaturni rekord v Dobličah; kakšna je napoved?

Potem ko je Agencija za okolje (Arso) pred dvema tednoma v Dobličah pri Črnomlju izmerila nov slovenski temperaturni rekord za oktober (31,3 stopinje Celzija), so tam v petek zabeležili rekordno visoko oktobrsko povprečno dnevno temperaturo, in sicer skoraj 25 stopinj Celzija.

Povprečna dnevna temperatura je na jugovzhodu države znašala kar 24,9 stopinje Celzija. Prejšnji rekord so zabeležili 3. oktobra 2006, ko so prav tako v Dobličah, povprečno dnevno temperaturo zabeležili pri okroglih 23 stopinjah Celzija. Rekord v povprečni dnevni temperaturi so zabeležili tudi na drugih meteoroloških postajah. Na nekaterih postajah so bile petkove najvišje temperature več kot 10 stopinj Celzija višje od dolgoletnega povprečja.

"Po prvem pregledu podatkov je bil vsaj na 20 meteoroloških postajah včeraj dosežen rekord v povprečni dnevni temperaturi. Odkloni od dolgoletnega povprečja so na večini postaj presegli 10 stopinj Celzija, v Dobličah je bil odklon presežen kar za 14,5 stopinje Celzija," so še sporočili z Arsa.

Napoved za Slovenijo

Ponoči bo v zahodni in osrednji Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe, lahko tudi zagrmi. Na vzhodu bo delno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, na Primorskem okoli 16 °C.

Jutri bo sprva bolj oblačno, na zahodu in jugu bodo še krajevne padavine. Čez dan se bo delno razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, na Primorskem okoli 14, najvišje dnevne od 15 do 21 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih zahodno od nas pretežno oblačno s plohami in posameznimi nevihtami. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod bo še pihal južni do jugozahodni veter.

Jutri se bo postopno povsod delno razjasnilo.

Obeti

V ponedeljek bo povečini sončno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.

V torek bo oblačnost od zahoda naraščala, popoldne bo v zahodnih krajih že deževalo.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj