Na vsebino

Nova kraljica metliške črnine je Melanie Miketič

Tudi v letošnjem letu smo objavili natečaj za kraljico metliške črnine. Izbrali smo mlado in komunikativno dekle, ki ji bomo za obdobje enega leta dodelili poseben naziv in zanimivo nalogo. Kraljica metliške črnine bo simbolizirala kulturo vinogradništva in vinarstva, promovirala belokranjska vina in turizem Bele krajine. Kot prepoznaven znak bo za obdobje enega leta prejela krono, lento, plašč in sponzorski avto.

Nova kraljica metliške črnine, ki bo 18. maja 2018 okronana na svečani otvoritvi Vinske vigredi v Metliki, je Melanie Miketič. Rojena je leta 1995 in živi v Dolenjcih pri Adlešičih. Prihaja iz šestčlanske družine, ima še dve mlajši sestri in mlajšega brata. Prva štiri leta osnovne šole je hodila v Podružnično šolo Adlešiči, nato na Osnovno šolo Loka Črnomelj. Šolanje je nadaljevala na Srednji šoli Črnomelj, smer splošna gimnazija. Nato se je vpisala na Fakulteto za podjetništvo, na kateri je letos vpisala absolventski staž.

Rada potuje in spoznava nove kraje in ljudi, zato se je odločila tudi za študij v tujini. Preko Erazmus + je šla na izmenjavo za en semester na Dansko in opravila vse študijske obveznosti v angleščini. Od jezikov poleg angleščine govori in razumem še španščino in hrvaščino ter osnovno razume nemščino.

V svojem prostem času rada ustvarja nakit. Obiskovala je Glasbeno šolo Črnomelj, kjer je igrala klarinet. Njen najljubši šport je smučanje, ki ga je profesionalno trenirala sedem let. Udeleževala se je številnih tekmovanj ter prejela več priznanj in medalj. Melanie ob prostem času rada tudi pleza in hodi v hribe.

Je vestna, potrpežljiva in organizirana oseba. Ima odličen smisel za komunikacijo, ki ga je pridobila predvsem v stiku z otroki s posebnimi potrebami kot prostovoljka na OŠ Milke Šobar-Nataše Črnomelj. Ves čas študija se izpopolnjuje z delom v svoji stroki, na področju marketinga in podjetništva. Doma imajo družinsko podjetje, kjer pridobiva nove izkušnje. Družina je povezana tudi z vinogradništvom, saj obdelujejo manjši vinograd s štiristo trtami.

23-letna Melanie Miketič se zaveda svojega poslanstva, ki je namenjeno kot kraljici metliške črnine. Z vsemi močmi se bo trudila na kar najboljši način predstavljati belokranjska vina, vinarje in prelepo Belo krajino.

Vir: TD Vigred Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj