Na vsebino

Nova povezovalna cesta pri OŠ Metlika - 2. faza

Lani je Občina Metlika zgradila novo povezovalno cesto pri OŠ Metlika, ki se na eni strani priključuje na cesto Metlika-Grabrovec in na drugi strani na Šolsko ulico.

Letos bomo nadaljevali z 2. fazo, ki zajema rekonstrukcijo Šolske ulice od priključka nove povezovalne ceste do uvoza k OŠ Metlika v dolžini 170 m. Dela bodo zajemala ureditev pasu za pešce v širini 1,5 m, vozišča v širini 3,5 m, javno razsvetljavo in ureditev obstoječih 9 makadamskih parkirnih mest, tako da se asfaltira celotna površina in s tem uredi 13 parkirnih mest. Dela bo izvajalo podjetje TGH d.o.o. iz Črnomlja. Vrednost investicije je ocenjena na 135.000,00 EUR in bo v višini 120.000,00 EUR sofinancirana iz državnega proračuna na podlagi 23. člena Zakona o financiranju občin, razliko pa bo zagotovila občina iz občinskega proračuna.

Dela se bodo pričela avgusta in bodo zaključena predvidoma do konca oktobra. V tem času bo oviran promet na tem območju, zaradi česar občane prosimo za razumevanje.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj