Na vsebino

Nova pridobitev na Gačah

Foto: @SmucisceGace
Foto: @SmucisceGace

Zimska sezona je bila na Gačah zaradi neugodnega vremena in epidemije v zadnjih letih močno okrnjena, zato na tem belokranjsko-dolenjskem smučišču vse bolj stavijo na poletno sezono, ki je bolj predvidljiva od zimske in marsikateremu smučarskemu centru že prinaša celo več prihodkov.

Med poletno sezono imajo na Gačah na voljo kolesarske in pohodniške poti, ponujajo tudi vodene ture, različna doživetja in električna kolesa. Ponudbo so minuli konec tedna nadgradili še z novimi otroškimi igrali ob smučišču. Postavitev igral je bila izvedena v sklopu participativnega proračuna občine Semič. Na smučišču, ki je izhodiščna točka za pohodnike, kolesarje in ostale rekreativce v naravi, je namreč primanjkovalo igral za najmlajše, tako da bodo imele družine sedaj priložnost za dodatno aktivno preživljanje prostega časa v naravi.

Lastniki smučišča Gače imajo poleg tega še kar nekaj načrtov. Nad otroškim smučiščem nameravajo postaviti pustolovski park, v izdelavi so načrti za spust po jeklenici, skupaj z investitorjem iz Ljubljane pa načrtujejo tudi postavitev glamping hišk.

Smučišče s črmošnjiškim zaledjem je poleg samega središča Semiča ter reke Krupe in njene okolice tudi v ospredju nedavno sprejete strategije razvoja semiške občine do leta 2030, v kateri ima turizem še posebej pomembno vlogo. Občina Semič, ki se je lotila tudi urejanja infrastrukture na Gačah, zlasti vodovodnega sistema, ob tem načrtuje tudi izgradnjo 16-ih parkirnih mest za avtodome, oskrbovalnega otoka ter polnilnih postaj, saj vse več obiskovalcev poleti na Gače prihaja z avtodomi.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj