Na vsebino

FOTO: Nova turistična ponudba za družine

Foto: Uroš Raztresen
Foto: Uroš Raztresen

Razvojno informacijski center Bela krajina je v sklopu projekta Razvoj turističnih produktov in digitalizacija kulturne dediščine v Beli krajini razvil nov turistični produkt "Otonova pustolovščina", ki je namenjen družinam. S produktom so oživeli literarno dediščino kraja z ugankami znamenitega Belokranjca Otona Župančiča, velikana slovenske moderne.

Otroci bodo na pustolovski način odkrivali Krajinski park Lahinja z reševanjem Župančičevih ugank. V sklopu pustolovščine si bodo ogledali filmček, v katerem jih Oton skozi igro povabi k iskanju poti iz parka.

Krožna pot se bo začela z ogledom štiri minutnega predstavitvenega filmčka "Otonova pustolovščina" v Info centru, kjer boste prejeli nahrbtnik z zemljevidom, zloženko z zgodbico in kartico s prvim namigom. Na izposojo bodo tudi daljnogledi, ki vam bodo prišli v pomoč pri aktivnem raziskovanju parka. Otroci se bodo na igriv in zabaven način spoznali z literarno dediščino kraja, starši oz. spremljevalci pa bodo prejeli navodila in usmerjali svoje mlade raziskovalce pri reševanju nalog.

Otonova pustolovščina bo namenjena tako individualnim družinam kot šolskim skupinam. Primerna bo za otroke v starosti od 6 do 14 let ter za vse pustolovce in pustolovke.

Turistični produkt Otonova pustolovščina bo kmalu na voljo, tako da spremljate naša socialna omrežja Bela krajina in Krajinski park Lahinja, več o produktu pa si lahko preberete na spletni strani https://www.belakrajina.si/.../doz.../otonova-pustolovscina/.

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj