Na vsebino

Nova umetniška ulica sredi neokrnjene narave Bele krajine

Že drugo leto zapored bo BIG BERRY prinesel ulično umetnost v naravo. Kot veliko drugih turističnih središč v Sloveniji in na Hrvaškem, se v aprilu odpira tudi BIG BERRY Kolpa. Ampak odpira se z velikim pokom! Devet slovenskih, srbskih in hrvaških umetnikov bo namreč dva tedna ustvarjalo ulico polno umetnosti in tako vdihnilo življenje ikonskim BIG BERRY hiškam.

BIG BERRY Reka Kolpa - nekateri jo imenujejo glamping, je veliko več kot to - to je prva in najpomembnejša BIG BERRY destinacija, saj igra pomembno vlogo kot kraj, kjer se rodijo ideje in kjer se testirajo različne turistične inovacije.

Eden najpomembnejših, barvitih in dobro sprejetih projektov je BB Art Colony - Aprila 2018 je osem mednarodnih umetnikov iz Slovenije, Španije in Hrvaške prvič ustvarilo skupno 143 m2 muralov in tako uspešno preneslo ulično umetnost v neokrnjeno naravo v bližini reke Kolpe in v BIG BERRY Wies, Avstrija. Ta umetniška dela so hitro postala eden izmed najbolj prepoznavnih elementov BIG BERRY hišic.

Prav zaradi tega se bo sezona 2019 ponovno začela s tem projektom, ko bodo novi umetniki odgovorni za novo preobrazbo, ustvarili pa bodo še več muralov. Anja Polh, Dejan Kralj, Marko Rop, Meta Wraber, Monika Lang, Nastja Mezek, Taja Sever - kukamkuro, Tea Jurišić - Kvarske ilustracije in Teja Ideja - Teja Kleč so umetniki, ki bodo pokazali pravo naravo BIG BERRY-ja - kot čarobno sanjsko deželo, polno ljubezni, razkošja svobode, hedonizma in čudežnih bitij.

Ob Kolpi bodo ustvarili novo umetniško ulico. Celoten ustvarjalni proces je od 5. do 19. aprila odprt za javnost. Zato pridite, poglejte, uživajte in ob tem spoznajte tudi prelepo Belo krajino. Ta edinstvena umetniška dela bodo sicer ostala pri nas skozi celo sezono.

Če se sprašujete, kaj se je zgodilo z lanskoletnimi murali - ne skrbite, 143 m2 umetnosti, ki so jo ustvarili Maja Biondić, Ninja Tiger, Pekmezmed - Ines Milčić, ojoMAGico - Jadranka Lacković, Cristina Ramirez Bueno, Tifanirubi - Sanja Stojković, Rina Barbarić, Nina Urh in Maja Biondić že živi novo življenje - od turnej po različnih konferencah in prireditvah, življenja v različnih BIG BERRY destinacijah, do priprave na prikazovanje svoje lepote v muzejih.

In čeprav so imele BIG BERRY hiške veliko težavo, da so se ločile od svojih prvih poslikav, se zdi, da so navdušene, da spoznajo svoje nove umetnike, zgodbe za umetninami in vsa tista čarobna bitja, ki bodo letos z njimi delila vse čudovite izkušnje, ljudi iz vseh koncev sveta, nove ljubezni, otroški smeh, radovedne hišne ljubljenčke, mirne večere in spreminjanje letnih časov...

Nova preobrazba se lahko uradno začne!

Vir: BIG BERRY

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj