Na vsebino

Novembrsko srečanje Drugačnih pravljic

V letošnjem šolskem letu bomo v sklopu projekta Drugačne pravljice, ki ga Knjižnici Črnomelj izvajamo za osebe s posebnimi potrebami, prebirali zgodbe, katere je napisala pisateljica Mojiceja Podgoršek. Pravzaprav se bomo osredotočili na dve tematiki njenih slikanic: ekološko in tisto, kjer so predstavljeni pomembni Slovenci.

Novembra smo tako spoznali Slovenca, ki mu gredo vse zasluge, da smo Slovenci dobili prvi knjigi v slovenskem jeziku. To sta Katekizem in Abecednik, ki ga je davnega leta 1550 napisal Primož Trubar. V zgodbi z naslovom O mlinarju, ki je za knjigo mlin prodal, smo spoznali Trubarjevo otroštvo in njegovo življenjsko pot.

Slikanica z ekološko vsebino, z naslovom Eko kralj, pa nas uči, kako pomembno je skrbeti za naravo, da le ta ostane čista in prijazna za bivanje. Udeleženci so si izdelali eko hiške, katere bodo sestavljale njihovo eko mesto ali vas.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj