Na vsebino

Novi uspehi belokranjskih vinarjev v tujini

Foto: Vinska klet Metlika
Foto: Vinska klet Metlika

Belokranjska vina v zadnjih letih dosegajo izjemne rezultate tudi izven slovenskih meja. Na nedavnem ocenjevanju vin v New Yorku Great American International Wine Competition, je modra frankinja prestige Vinske kleti Metlika postala zmagovalka modrih frankinj in si tako prislužila platinasto medaljo. Poleg tega so prejeli še tri bronaste medalje za metliško črnino ptp, rumeni muškat in sauvignon.

Platinasto medaljo si je na omenjem ocenjevanju prislužila tudi modra frankinja 2016 Vinske hiše Pečarič. Vinska klet Prus pa je prejela srebrno medaljo za modro frankinjo iz sušenega grozdja ter bronasto medaljo za modro frankinjo barik.

»Na vsako medaljo smo izredno ponosni in s popolno predanostjo in zaupanjem zremo v prihodnost. S tem uspehom dokazujemo, da je kakovost naših vin na najvišjem nivoju, tako pri vinih v višjih razredih kot pri bolj svežih, sadnih vinih. To nam daje dodaten zagon za naprej in hkrati potrditev celoletnega skrbnega dela od vinograda do vina v steklenici,« so ob novem uspehu sporočili iz Vinske kleti Metlika.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj