Na vsebino

Novinarska konferenca za predstavitev projekta »kulTura« v Jastrebarskem

V okviru projekta »Tudi dediščina Jaske in Črnomlja je lahko ´cool´. Za vse.« je 12. decembra 2018 potekala predstavitvena novinarska konferenca še na hrvaški strani, v Jastrebarskem. Akronim projekta je »kulTura«, v njem sodeluje 6 projektnih partnerjev: Grad Jastrebarsko, ki je vodilni partner, Turistička zajednica grada Jastrebarskog, Občina Črnomelj, Razvojno informacijski center Bela krajina, Univerza v Ljubljani ter Libertas međunarodno sveučilište.

Cilj projekta je prezentacija kulturne dediščine preko posebej zasnovane turistične ture, ki bo vključevala obisk kulturnih atrakcij v mestnih jedrih Jaske in Črnomlja.

Nov turistični produkt bo povezal kulturno dediščino in lokalno ponudbo in tako s sprehodi po ulicah, trgih in parkih obiskovalcem nudil izkušnjo in doživetje. Produkt bo postal primer dobre prakse za ostala manjša mesta ob slovensko – hrvaški meji.

Več o sami konferenci v Jastrebarskem si preberite tukaj.

O uvodni konferenci, ki je bila 22. avgusta 2018 v Črnomlju, smo poročali tukaj.

Občina Črnomelj v projektu sodeluje kot projektni partner.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj