Na vsebino

Novo izboljšanje epidemiološke slike

V sredo je bilo po 3.837 PCR-testih potrjenih 273 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je znašal 7,1 odstotka (prejšnjo sredo 9,1 odstotka).

V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 213 bolnikov. Intenzivno terapijo potrebuje 60 bolnikov. V bolnišnice je bilo v sredo sprejetih 21 bolnikov, odpuščenih pa 19. S covidom-19 so umrli trije bolniki.

Sedemdnevno povprečje okužb znaša 260, 14-dnevna incidenca pa je padla na 183.

V Beli krajini so včeraj, tako kot dan prej, potrdili 2 novi okužbi, obe v Metliki.

Še naprej upada tudi število aktivnih primerov okužbe v belokranjskih občinah, ki trenutno znaša 62: Črnomelj 24, Metlika 27, Semič 11.

S ponedeljkom rahljanje nekaterih omejitev

Vlada je sinoči sprostila nekatere ukrepe. Med drugim je zrahljala omejitve pri ponujanju nastanitev in predpisanem zagotavljanju prostora na stranko v trgovskih centrih ter ukinila prepoved uživanja hrane in pijače pri osebnem prevzemu na prevzemnih mestih. Med večjimi novostmi je dostopnost bazenov za vse goste, ki izpolnjujejo pogoj PCT, namestitvene kapacitete bodo lahko 75-odstotno zasedene.

Vstop v Slovenijo je znova možen na podlagi negativnega hitrega antigenskega testa. Brez napotitve v karanteno na domu bo lahko v Slovenijo vstopila tudi oseba, ki predloži dokazilo o negativnem rezultatu testa PCR ali HAT, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa.

Vlada je na seji sprejela tudi spremembe odloka za omejevanje športnih dejavnosti za zajezitev epidemije in povečala dovoljeno kapaciteto sedišč na športnih tekmovanjih z dosedanjih 50 na 75 odstotkov. Povečali so tudi dovoljeno zasedenost zmogljivosti fiksnih sedišč na javnih kulturnih prireditvah do 75 odstotkov.

Podaljšana je veljavnost protikoronskih omejitvenih ukrepov glede zbiranja ljudi, delovanja šol vožnje, nošnje mask in razkuževanja rok ter glede obvezne namestitve razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah.

Vir: MMC, Covid-19 sledilnik

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj