Na vsebino

O goskici, ki se je učila peti

V petek smo v knjižnici gostili lutkovno skupino iz OŠ Loka Črnomelj. Ob prihajajočem 3. decembru ob dnevu, ko praznujemo Ta veseli dan kulture, so za številne mlade in starejše obiskovalce zaigrali lutkovno predstavo O goskici, ki se je učila peti.

Lutkovni krožek OŠ Loka obiskuje 11 učencev, vodita ga mentorici Renata Grguraš in Lina Zupančič.

Učenci v lutkovni skupini radi izdelujejo lutke, se učijo rokovati z njimi in nastopati. Pripravili so že kar nekaj predstav. Nekateri vztrajajo že drugo leto zapored. Vaje obiskujejo tudi večkrat na teden v popoldanskem času.

Njihova ljubezen do lutk in gledališča je obrodila bogate sadove. Udeležili so se območnega srečanja lutkovnih skupin v Metliki, regijskega srečanja lutkovnih skupin v Mokronogu in na srečanju lutkovnih in otroških gledaliških skupin Slovenije, ki je 7. 7. 2016 potekalo v Medvodah prejeli zlato plaketo.

Lutkovna predstava je nastala po knjižni predlogi Karla Hrocha in je odlična izvirna avtorska priredba. Čudovite reciklirane lutke, enostavna scena, živo petje in glasba in uigranost cele skupine je bila prava paša za oči in srce. Bili so res odlični.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj