Na vsebino

Občina Črnomelj je prostovoljstvu prijazna občina

Na današnji slovesni dan prostovoljstva so v Slovenski filantropiji v sklopu nacionalnega tedna prostovoljstva podelili posebna prostovoljska priznanja. Ta so prejeli posamezniki, organizacije, šole, projekti in novinarski prispevki, ki so v preteklem letu na področju prostovoljstva posebej izstopali.

Priznanje je romalo tudi na sončno stran Gorjancev. Za aktivno spodbujanje prostovoljstva občanov in podporo delovanju prostovoljcev in prostovoljskih organizacij je naziv Prostovoljstvu prijazna občina prvič pridobilo 11 občin, med njimi tudi občina Črnomelj. Slednja si je priznanje prislužila za spodbujanje prostovoljstva preko javnih razpisov, sofinanciranje dela mentorjev v javnem zavodu s prostovoljskim programom, brezplačne najeme prostorov, nakup vozila za brezplačne prevoze za starejše in za odziv na epidemijo.

"Veseli smo naziva, ki ne samo da nam daje spodbudo za nadaljnje delo, ampak tudi pohvalo za dosedanje delo. Z vsemi razpisi in ostalimi aktivnostmi se trudimo društvom, v katerih delujejo prostovoljci kar se da pomagati. Dandanes je medsebojna pomoč izrednega pomena in brez prostovoljcev bi marsikatera stvar izpadla drugače. Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem, ki na kakršenkoli način prostovoljno pomagate lokalni skupnosti, ljudem, ki potrebujejo pomoč in ste aktivni v prostovoljskih društvih," je ob pridobitvi naziva povedal župan Andrej Kavšek.

S podelitvijo naziva Prostovoljstvu prijazna občina izpostavljajo občine, ki po mnenju Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini.

Vir: STA, Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj