Na vsebino

Občina Semič prejela certifikat Mladim prijazna občina

Županja Polona Kambič je danes v predsedniški palači prevzela certifikat »Mladim prijazna občina za obdobje 2021-2025« in Občino Semič tako postavila na seznam 36-ih občin v Sloveniji s podeljenim certifikatom. Certifikat pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, podeljuje Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije.

Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe s področja mladinskih politik. Tovrstni ukrepi so usmerjeni v integracijo vedno novih generacij mladih v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja mladih. Certifikat prejmejo tiste občine, ki jih strokovna komisija prepozna kot mladim prijazne, ker uspešno izvajajo po vsaj en ukrep iz vseh prioritetnih področjih mladinskih politik (načrtno obravnavanje področja mladine, participacija mladih, organiziranje mladih, informiranje mladih, zaposlovanje mladih, izobraževanje mladih, stanovanjska politika, mobilnost mladih).

S pridobitvijo certifikata se občina, ki se je pri svojem delu na področju mladih sicer že izkazala za uspešno, zaveže, da bo področje mladih še naprej uspešno sistemsko urejala in nivo učinkovitosti v štiriletnem obdobju ohranila oz. dvignila.

»Prejem certifikata Mladim prijazna občina je odraz uspešnega sodelovanja lokalne skupnosti in mladih. Na predlog mladih smo na občini sprejeli vrsto ukrepov, ki bodo mladim omogočili hitrejši in lažji prehod k samostojnosti. S prejemom certifikata Mladim prijazna občina smo se zavezali, da bomo še naprej sodelovali in v naši občini ustvarjali okolje v katerem se bodo mladi dobro počutili in se vanj radi tudi vračali,« je ob tem povedala Kambičeva.

Poleg županje sta se podelitve udeležili tudi Tatjana Zorc, višja svetovalka za družbene dejavnosti na Občini Semič in Katarina Plut, predstavnica Odbora za mlade.

Vir: foto: Občina Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj