Na vsebino

Vse več vlomov v vozila - kako ravnati?

V zadnjem mesecu dni so policisti na našem območju na parkirnih prostorih in dvoriščih ponovno obravnavali več primerov vlomov v avtomobile. Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj. Po preveritvi okoliščin in na podlagi opravljenih razgovorov ugotavljajo, da so bili v vseh primerih žrtve tisti vozniki, ki so na vidnih mestih v vozilih nezavarovane pustili različne predmete, tudi denarnice z dokumenti in denar.

Storilci so v vozila vlamljali predvsem v večernih in nočnih urah na način, da so razbili stekla na vozilu in poleg ukradenih predmetov povzročili tudi premoženjsko škodo na vozilu. Policisti so obravnavali tudi nekaj primerov vlomov v kombinirana vozila, iz katerih je bilo ukradeno električno ročno orodje.

Varuhi reda in miru zato ponovno pozivajo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšamo tveganje, da postanemo žrtev tovrstnih kaznivih dejanj. Občanom svetujejo, da v vozilih ne puščajo brez nadzora predmetov, saj lahko s tem hitreje postanejo žrtev vlomilcev. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru večja, kot je vrednost ukradenih predmetov, še opozarjajo s Policijske uprave Novo mesto.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj